torsdag 19. februar 2009

Handlenett, logg 5

I dag har jeg jobba videre med handlenettet mitt. Så nå begynner jeg å se slutten på arbeidet. I dag har jeg ordna hanker til nettet. Det var ikke vansklig å ordne, men det tok litt tid. Jeg har ennå igjen å sy dem sammen på sidene. :)

onsdag 18. februar 2009

Handlenett, logg 4

I dag har jeg gjort mye. Jeg har bestemt ferdig hvilken farger jeg skulle ha på veska og jeg har begynt å sy. I dag har vi også lært hvordan vi kan lage mønster. Det var spennende. Vi fikk også prøve å lage en lapp. Da printa vi ut først ut det bilde vi ville bruke. Deretter limte vi på bilde, la det ned på lappen vi skulle ha mønsteret på og lot det tørke i en time. Etter en time måtte vi stryke bildet i fem minutter og så legge det i et vannbad i 20 minutter. Etter alt dette var det å tilslutt rulle av papitet på lappen og ta på vaselin. Resultatet blei kjempe fint.

Veska begynner å ta form. Jeg sydde langs siden på veska så det ble hardere kanter.

mandag 16. februar 2009

Handlenett, logg 3

I dag har jeg jobba med å finne stoff til handlenettet mitt. Det tok lang tid å bestemme seg for hva jeg ville ha. Det var mange farger å velge mellom, pluss at jeg måtte hele tiden ha Johannes Ittens fargesirkel i tankene. Dette gjorde valget vanskligere. Jeg har også finni ut mer om målene på nettet i dag. Klipt ut en hel mal i den rette størrelsen har jeg også gjort. Så nå er nesten alt klart til å begyne å sy. Det eneste jeg må gjøre først er å klippe ut av stoffet. Men det går jo fort. :)

fredag 13. februar 2009

Handlenett, logg 2

Disse dagene har jeg jobba videre med prototypen til handlenettet mitt. Så nå har jeg endelig blitt ferdig. Neste steg nå er å lage det endelige resultatet. Det blir spennende å se hvordan nettet blir i stoff. Disse dagene har jeg også bestemt målene til nettet. Det var litt vanskelig å bestemme seg hvor stort jeg ville ha det, men jeg tror det blir bra til slutt.

onsdag 11. februar 2009

Designprosess

I dag var oppgaven å lage skisser og prototypen til et handlenett. Så det første jeg gjorde var å se på handlenett som allerede eksisterer for å få inspirasjon. Deretter var det å sette seg foran skisseblokka. For meg var dette ganske enkelt. Siden jeg hadde allerede tenkt ut hvordan jeg ville ha nettet. Etter en stund med tegning var det tid for å lage prototypen. Det var litt vanskelig, men jeg skjønner nå hvorfor det er lurt. Hvis ikke jeg hadde laget nettet i papir før jeg begynte med stoffet, hadde det blitt mye feil. Underveis i prossessen tok jeg en del bilder.


Dette er noen av skissene mine. Jeg her lyst til å lage et handlenett som er ganske stort. Det skal være to hanker. En hank som er stort, så man kan ha tøylen over skuldren også en mindre hank som man kan holde tøylen i hånden.

mandag 9. februar 2009

Bærekraftig handlenett

I dag fikk vi en ny oppgave. Oppgaven gikk ut på å lage handlenett, men før vi kunne begyne med syinga måtte vi finne ut hva folk vil ha. Derfor gjorde vi en markedsundersøkalse. Vi spurte 50 personer i ulik aldersgruppe. Spørsmåla var enkle og greie så det gikk fort å komme igjennom alle 50. Av de 50 var det 13 som brukte handlenett. Mange svarte at de hadde brukt handlenett oftere om de hadde fått det gratis i butikkene. Utseende på nette var også viktig. Særlig for ungdom. De var mer opptatt av at handlenettet skulle se ut som en vanlig veske/bag.

onsdag 4. februar 2009

På skolen

Hei!

I dag har jeg lært om blogging. Jeg har lært om regler og andre viktige ting man må tenke på når man skriver. Man kan nemlig ikke legge ut alt på nettet. Så var oppgaven og tenke over hva jeg vil ha med i bloggen. Det er vansklig og bestemme seg siden vi har jobbet med så mye forskjellig i løpet av halvåret 08.